Název:
Umění výroby vín v kvevri
Autoři:
Nešetřil, Vlastimil Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem diplomová práce je porovnání technologických zásad a výsledných produktů vinifikace v kvevri s vinifikací prováděnou klasickým způsobem. Po teoretickém úvodu, ve kterém je popsána historie a současnost výroby vín v kvevri, následuje definice použitých metod senzorické a chemické analýzy vín a prezentace a diskuse dosažených výsledky. V závěru jsou identifikovány zásadní rozdíly obou přístupů a vyráběných vín a jsou naznačeny možnosti využití vinifikace v kvevri v prostředí České republiky.The aim of the diploma thesis is to compare the technological principles and the resulting products of vinification in the kvervri with vinification in the classical way. After the theoretical introduction which describes the history and the present of the production of the kvevri wines the methods of sensory evaluation and chemical analysis of wines are described and the results are presented and discussed. At the end, the main differences between the two approaches and the resulting products are identified and the possibilities of utilization of the vinification in the kvevri in the environment of the Czech Republic are indicated.
Klíčová slova:
Gruzie; jantarové víno; kakhetinská metoda; kvevri; oranžová vína; výroba vín v kvevri