Název:
Sledování jakostních parametrů ciderů v prodejní síti
Autoři:
Urbášek, Martin Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce na téma Sledování jakostních parametrů ciderů v prodejní síti byla zpracována na Ústavu posklizňové technologie zahradnických produktů na Zahradnické fakultě Mendelovy Univerzity v Brně v letech 2016/2017. Cílem této práce bylo navrhnout a připravit několik variant jablečných ciderů a srovnat je s produkty dostupnými z maloobchodní sítě. Práce definuje cidery, jejich historii a rozdělení, legislativní nařízení, požadavky na označování, technologii výroby a srovnává dostupné výrobky na českém trhu. V praktické části se práce zabývá srovnáním vyrobených a zakoupených ciderů dle stanovených jakostních parametrů a senzorického hodnocení.The thesis on the topic: Tracking of quality parameters for apple ciders in the retail network was accomplished at the Department of Post-Harvest Technology of Horticultural Products at the Faculty of Horticulture at the Mendel University in Brno in years 2016/2017. The goal of this thesis was to design and prepare several variations of apple ciders and compare them with products from the retail network. Thesis defines apple ciders, their history and division, legislation, requirements on labelling, technology of production and compares the available products in the czech retail network. In the practical part, the thesis deals with the comparison of produced and purchased apple ciders according to the specified quality parameters and the sensory evaluation.
Klíčová slova:
alkohol; cider; fermentace; jablečná šťáva; jablečný mošt; jablka; kvalita; legislativa; mošt; ovoce