Název:
Faktory ovlivňující množství vitaminu C v zeleném koření
Autoři:
Průchová, Simona Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce s názvem Faktory ovlivňující množství vitaminu C v zeleném koření, se zaobírala druhy Ocimum basilicum L., Origanum vulgare L., Satureja montana L., Satureja hortensis L., Salvia officinalis L. a Thymus vulgaris L. Byla popsána botanická charakteristika vybraných druhů, legislativa koření a zeleného koření a obsahové látky. Největší pozornost byla věnována vnitřním a vnějším faktorům, které ovlivňují množství kyseliny askorbové v čerstvých natích zeleného koření. Poznatky byly získány z různých odborných článků.This Bachelor thesis holding the name Factors influencing an amount of vitamin C in green spice, has taken a look especially at Ocimum basilicum L., Origanum vulgare L., Satureja montana L., Satureja hortensis L., Salvia officinalis L. a Thymus vulgaris L. It has described a botanical characteristics of named species, legislative of herbs and green spice and substances contained. The biggest attention has been paid to inner and outer factors which influence an amount of ascorbic accid in fresh stick of green spice. Knowledge has been gained from different reference articles.
Klíčová slova:
Ocimum basilicum L.; Origanum vulgare L.; Salvia officinalis L.; Satureja hortensis L.; Satureja montana L.; Thymus vulgaris L.; vitamin C; zelené koření