Název:
Stabilizace barvy a zrání červených vín
Autoři:
Nesvatbová, Tereza Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce na téma Stabilizace barvy a zrání červených vín se zabývá výrobou červeného vína a látkami, které jsou v něm obsažené (anthokyany a taniny). Práce pojednává o chemickém složení hroznů, technologii výroby červených vín, stabilizaci barvy a faktorů, které ji ovlivňují. Práce se věnuje i samotnému zrání červených vín.The bachelor´s thesis entitled: The stabilization and maturation of red coloured wine deals with the making of red wine and substances which are contained in it (anthocyanins and tannins). The thesis deals about the chemical structure of a grape, technology of red wine making and the stabilization of red coloued wine. Thesis also examines the processes of a maturation of red wine.
Klíčová slova:
antokyany; barevnost; stabilizace barvy; tanin; zrání červených vín; červené víno