Original title:
Kvalita vína z pohledu chemika a sommeliera
Translated title:
The quality of wine from the aspect of a chemist and sommelier
Authors:
Harmatha, Juraj Document type: Papers Conference/Event: Víno jako multikulturní fenomén. Mezinárodní interdisciplinární konference, Olomouc (CZ), 2009-04-23 / 2009-04-24
Year:
2009
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Pojednáno je o obsahových látkách nejen jako o nositelích senzoricky vnímatelných vlastností, ale jako o nositelích léčivých účinků vína. Víno je představeno jako aktivní potravinový doplněk - nutraceutikum, s výrazným vlivem na zdraví.The wine substances are regarded not only as providers of perceivable sensory properties, but also as a basis of medicinel effects of wines. The wine is presented as an active functional food additive - nutraceutical, with significant impact on health.
Keywords:
chemical composition; nature of wine; sensory evaluation Host item entry: Víno jako multikulturní fenomén, ISBN 978-80-87273-01-2
Institution: Institute of Organic Chemistry and Biochemistry AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0181731