Název:
Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek
Autoři:
CRKALOVÁ, Zdeňka Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zaměřuje na průzkum spotřebitelského vnímání biopotravin a jejich označení. Práce charakterizuje ekologické zemědělství, biopotraviny a proces jejich kontroly a označování. Cílem je zjistit, jaké je spotřebitelské chování s ohledem na věk a pohlaví. Dalším důležitým výstupem této práce je zjištění, zdali spotřebitelé shledávají biopotraviny jako kvalitnější než konvenční potraviny, a jestli spotřebitelé vnímají označení biopotravin při jejich nákupu. Předmětem práce je výzkum a data byla získána pomocí dotazníkového šetření.The thesis focuses on the survey of consumer perception of organic food and their brands. The work characterizes ecological agriculture, organic food and the process of their control and labeling. The aim is to find out what consumer behavior is with regard to age and gender. Another important output of this work is to find out whether consumers find organic food better than conventional food and whether consumers perceive organic food when they buy. The subject of the thesis is research and data were obtained by questionnaire survey.
Klíčová slova:
biopotraviny; dotazníkové šetření; ekologické zemědělství; spotřebitel; spotřebitelské chování; výzkum; consumer; consumer behavior; ecological agriculture; organic food; questionnaire survey; research Citace: CRKALOVÁ, Zdeňka. Spotřebitelské vnímání biopotravin a jejich značek. České Budějovice, 2019. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/54106