Original title:
Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
Translated title:
Changes of selected parameters by microbrewery beers during ripening and storage
Authors:
KARAS, Aleš Document type: Bachelor's theses
Year:
2019
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato práce se zaměřuje na procesy v průběhu zrání a skladování piva. Kterými jsou změny vůně a chuti piva, změna čirosti a barvy a změna obsahu CO2, včetně postupů, jak těmto změnám předejít, anebo je alespoň snížit. V první části práce je stručně popsána historie piva, na to navazuje popis základních surovin na jeho výrobu. V další části se práce zabývá samotným postupem vaření piva a v poslední části je popsáno zrání a skladování se změnami, které tyto procesy doprovázejí.This thesis focuses on processes of ripening and storage of beer. These are changes in fragrance and flavor, change of clarity and color and change of the CO2 content. I also include practices used to stop or at least reduce them. There is a short history of beer brewing in the first section of the thesis, followed by a description of the basic ingredients. In the next part there is a focus on the brewing itself. Ripening and storage practices are described in the last part.
Keywords:
beer; brewing; lager; ležák; pivo; výroba piva Citation: KARAS, Aleš. Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování. České Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/50744