Národní úložiště šedé literatury Nalezeno 2 záznamů.  Hledání trvalo 0.00 vteřin. 
Hodnocení růstové schopnosti telat plemene galloway ve vybraném stádě masného skotu
KARAS, Aleš
Cílem práce bylo zhodnotit růstovou schopnost telat plemene galloway ve vybraném podniku. Zdrojem dat byla KUMP a sledované období bylo od roku 2005 do roku 2020 tedy celkem 16 let. V práci byly sledovány ukazatele růstové schopnosti, konkrétně pak dosažené hmotnosti ve 120 a 210 dnech s přírůstky v průběhu jednotlivých kontrolních let za celé sledované období a jejich porovnání mezi býčky a jalovičkami. Dále pak vliv na tyto schopnosti každého plemenného býka, který byl ve stádě aktivní a vliv počtu otelení plemenic neboli jejich parity. Na závěr konečné porovnání dosažených hodnot ve sledovaného podniku s průměrem v ČR. Byly zjištěny velké rozdíly mezi býky a jalovicemi, kdy býci dosahovali v průměru o 10 % vyšších hmotností a přírůstků než jalovičky. Taktéž byl zjištěn významný vliv pořadím otelení, přičemž do 6. otelení se růstové schopnosti telat zlepšují, díky zlepšující se mléčnosti krav. Patrný je také vliv užitého plemenného býka, kdy největší rozdíl mezi minimální a maximální dosaženou průměrnou hmotností v 210 dnech činil u jalovic 38 kg a u býků 54 kg.
Změny vybraných parametrů piv z minipivovaru v průběhu zrání a skladování
KARAS, Aleš
Tato práce se zaměřuje na procesy v průběhu zrání a skladování piva. Kterými jsou změny vůně a chuti piva, změna čirosti a barvy a změna obsahu CO2, včetně postupů, jak těmto změnám předejít, anebo je alespoň snížit. V první části práce je stručně popsána historie piva, na to navazuje popis základních surovin na jeho výrobu. V další části se práce zabývá samotným postupem vaření piva a v poslední části je popsáno zrání a skladování se změnami, které tyto procesy doprovázejí.

Viz též: podobná jména autorů
2 Karas, Andrea
Chcete být upozorněni, pokud se objeví nové záznamy odpovídající tomuto dotazu?
Přihlásit se k odběru RSS.