Original title:
Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin
Translated title:
Functional foods and their application on regional food market
Authors:
NACHÁZELOVÁ, Nikola Document type: Bachelor's theses
Year:
2019
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Cílem bakalářské práce bylo charakterizovat přínos funkčních potravin pro lidské zdraví a formulovat efektivní postup při zavádění funkčních potravin na regionální trh potravin při využití nástrojů marketingového mixu. Pro zhotovení práce bylo provedeno dotazníkové šetření, které mělo za úkol zjistit, zda obyvatelé znají funkční potraviny. Díky tomu bylo zjištěno, že většina obyvatel nezná pojem funkční potraviny a jejich vliv na zdraví. Na základě těchto dat bylo navrženo řešení, jak spotřebitele informovat o těchto potravinách a jejich zvýšení spotřeby. The aim of the bachelor thesis was to characterize the contribution of functional foods to human health and to formulate an effective procedure for introducing functional foods into the regional food market using marketing mix tools. A questionnaire survey was carried out for the thesis to determine whether the inhabitants knew functional foods. As a result, it was found that the majority of the population do not know the concept of functional foods and their health effects. Based on this data, a solution was proposed to inform people about these foods and how to increase their sales.
Keywords:
consumer market; functional foods; marketing mix; funkční potraviny; marketingový mix; spotřební trh Citation: NACHÁZELOVÁ, Nikola. Funkční potraviny a jejich uplatnění na regionálním trhu potravin. České Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/50678