Název:
Legislativní požadavky na označování vybraných druhů potravin
Autoři:
KLEINMANNOVÁ, Denisa Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2019
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce objasňuje legislativní požadavky na označování vybraných druhů potravin. Vysvětluje roli Evropské unie v tvorbě České legislativy. Poukazuje na současné trendy, jako jsou například biopotraviny, funkční potraviny a zdravější složení potravin. Dále popisuje povinné údaje na obale balené potraviny a uvádí příklady nevyhovujících výrobků. V dalších kapitolách řeší Evropskou a Českou legislativní úpravu, kde se podrobněji zaměřuje na specifická pravidla označování vybraných druhů potravin - masa, masných výrobků, mléka a mléčných výrobků.This bachelor thesis clarifies the legislative requirements for labelling of selected foodstuffs. It explains the role of the European Union in the creation of the Czech legislative. Current trends such as organic food, functional food and healthier food composition have been identified. Furthermore, it describes the mandatory information on the packaging of packaged foods and lists examples of unsuitable products. In the following chapters, European and Czech legislation deals with specific rules for the labelling of selected types of food - meat products and dairy products.
Klíčová slova:
legislativa; maso; mléko; označování potravin; foodstuffs labeling; legislation; meat; milk Citace: KLEINMANNOVÁ, Denisa. Legislativní požadavky na označování vybraných druhů potravin. České Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/37118