Original title:
Alternativní způsoby stravování a jejich prevalence u studentů SŠ
Translated title:
Alternative ways of eating and their prevalence in secondary school students
Authors:
HNÁTOVÁ, Nikol Document type: Bachelor's theses
Year:
2019
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Tato práce je zaměřena zejména na alternativní způsoby stravování studentů středních škol v České Republice. Teoretická část obsahuje charakteristiku některých vybraných alternativních směrů výživy a jejich možná zdravotní rizika. Cílem bylo zjistit míru náklonnosti a důvody přechodu studentů k alternativnímu stravování, následné pociťované změny a nutnost užívání doplňků stravy. Na závěr shrnuji veškeré své poznatky, které jsem získala během zpracování celé bakalářské práce. Získané údaje jsou zobrazeny v grafické podobě. Analýza vychází z dotazníkového šetření v elektronické formě.This bachelor thesis is focused on alternative ways of eating of secondary school students in the Czech Republic. The theoretical part shows us the characteristics of the most known alternative diets and their possible nutrition risks. The main goal was to find out the degree of a favour and reasons for the transition to alternative eating habits, subsequent feelings of change and necessity of using food supplements. Finally, I summarize all my knowledge I have gained during my bachelor work. The gathered data are presented in graphs. The analysis is based on electronic questionnaire.
Keywords:
Alternative eating; divided food; nutritional risks.; veganity; vegetarianism; Alternativní stravování; dělená strava; nutriční rizika.; veganství; vegetariánství Citation: HNÁTOVÁ, Nikol. Alternativní způsoby stravování a jejich prevalence u studentů SŠ. České Budějovice, 2019. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Institution: University of South Bohemia in České Budějovice
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Digital Repository of University of South Bohemia. Original record: http://www.jcu.cz/vskp/55751