Název:
Složení a kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka
Autoři:
JANATA, Martin Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] V bakalářské práci na téma složení a kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka byla vypracována teoretická a praktická část. Práci jsem prováděl v podniku JINOS - AGRO společnost s ručením omezeným, který se zabývá chovem Holštýnského skotu. Teoretická část pojednává obecně o chovu dojného skotu, welfaru zvířat, mléce, laktaci, objemných a jaderných krmivech. V praktické části jsem zhodnotil roční užitkovosti, složení krmných dávek, rozbory kukuřičných siláží, rozbory jetelotravních siláží a jejich vliv na užitkovost dojnic. Na konci práce jsem provedl ekonomické zhodnocení výroby mléka ve vybraném podniku. V práci byla zhodnocena data získaná v letech 2014 - 2016.The theoretical and practical part was elaborated in the bachelor work on the composition and quality of bulky feedingstuffs in relation to the milk production economy. I worked at JINOS - AGRO with limited liability company, which is engaged in breeding of Holstein cattle. The theoretical part deals generally with breeding of dairy cattle, welfar of animals, milk, lactation, bulk and nuclear feed. In the practical part, I evaluated the annual yields, the composition of feed rations, the analysis of maize silage, the analysis of clover-grass silage and their influence on the performance of dairy cows. At the end of the work I made an economic evaluation of the milk production in the selected company. The work evaluated the data, which were obtained in 2014 - 2016.
Klíčová slova:
Holštýnský skot; kukuřičná siláž; mléko; objemná krmiva; užitkovost; bulk feed; corn silage; Holstein cattle; milk; yield Citace: JANATA, Martin. Složení a kvalita objemných krmiv ve vztahu k ekonomice výroby mléka. České Budějovice, 2017. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/48257