Název:
Syřitelnost kravského a kozího mléka
Překlad názvu:
Clotting of cow and goat milk
Autoři:
PECOVÁ, Lenka Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce pojednává o dvou technologických vlastnostech určujících kvalitu mléka, syřitelnosti a kysací schopnosti, které jsou ovlivněny velkým množstvím faktorů. Cílem práce bylo na základě získaných analýz posoudit vliv složení mléka, plemene, pořadí a stadia laktace na syřitelnost a kysací schopnost kravského a kozího mléka. Podrobné analýzy byly zaměřeny více na mléko kravské.The thesis deals with two technological properties determining the quality of milk, clotting and fermentation ability by titrable acidity, which are influenced by a large number of factors. The aim of the work was to assess the influence of milk composition, breed, order and stages of lactation on clotting and souring ability of cow and goat milk based on obtained analysis. Detailed analysis focused primarily on cow milk.
Klíčová slova:
kozí mléko; kravské mléko; kvalita sýřeníny; kysací schopnost; složení mléka; srážení mléka; syřitelnost; technologické vlastnosti mléka; cow milk; curd quality; fermentation ability; goat milk; milk coagulation; milk composition; renneting; technological properties of milk Citace: PECOVÁ, Lenka. Syřitelnost kravského a kozího mléka. České Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/48015