Název:
Differences in Oxidation Mechanism of Selected Bioflavonoids, UV-Vis and IR Spectroelectrochemical Study
Autoři:
Sokolová, Romana ; Fiedler, Jan ; Ramešová, Šárka ; Kocábová, Jana ; Degano, I. ; Quinto, A. ; Křen, Vladimír Typ dokumentu: Příspěvky z konference Konference/Akce: Moderní elektrochemické metody /38./, Jetřichovice (CZ), 20180521
Rok:
2018
Jazyk:
eng
Abstrakt: The oxidation of selected bioflavonoids (quercetin, rhamnazin, fisetin, rhamnetin, taxifolin, luteolin, silybin and 2,3-dehydrosilybin) was studied by electrochemical and spectroscopic methods. The oxidation mechanism and formation of oxidation products depends on the chemical structure. Only small differences in the chemical structure of compounds with flavone, flavanone and flavonol motif result in extremely variable oxidation pathways and products. Products of oxidation and further decomposition were determined by HPLC-ESIMS/MS and HPLC-DAD.
Klíčová slova:
decomposition; flavonoids; oxidation Číslo projektu: GA18-00150S (CEP), GA17-03868S (CEP) Poskytovatel projektu: GA ČR, GA ČR Zdrojový dokument: XXXVIII. Moderní elektrochemické metody. Sborník přednášek, ISBN 978-80-905221-6-9
Instituce: Ústav fyzikální chemie J. Heyrovského AV ČR
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dokument je dostupný na vyžádání prostřednictvím repozitáře Akademie věd. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11104/0284381