Original title:
Termické vlastnosti dehydratovaných semen zeleniny
Translated title:
Thermal properties of dehydrated vegetable seeds
Authors:
Zámečník, J. ; Černošková, E. ; Sikora, Antonín ; Bilavčík, A. Document type: Papers Conference/Event: Mezinárodní slovenský a český kalorimetrický seminář 2006 /28./, hotel Poľana u Hriňové (SK), 2006-05-22 / 2006-05-26
Year:
2006
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Na základě DSC měření semen s definovanou aktivitou vody bylo zjištěno, že semena ředkvičky mají menší množství silně vázané vody než semena pažitky.On the base of DSC measurements of seeds with defined water activity was found, that radish seeds have lower amount of strongly bonded water that chives seeds.
Keywords:
dehydration Project no.: CEZ:AV0Z40500505 (CEP), GA522/04/0384 (CEP) Funding provider: GA ČR Host item entry: Sborník příspěvků, ISBN 80-7194-859-4
Institution: Institute of Macromolecular Chemistry AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0140009