Název:
Podnikatelský plán pekařství
Překlad názvu:
Business plan
Autoři:
Jirků, Petr ; Krause, Josef (vedoucí práce) ; Kubíčková, Klára (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem této bakalářské práce je sestavení konkrétního podnikatelského plánu na pekařství se sortimentem pečiva z celozrnné mouky a zjistit, zda je projekt výhodný k realizaci. První část práce se věnuje teorii. Popisuje základní pojmy podnikání, rozebírá strukturu podnikatelského plánu a objasňuje zásady při jeho vypracování. Vysvětluje také specifické požadavky na podnikání v tomto oboru. Druhá část je orientovaná prakticky a aplikuje teoretické poznatky z první části. Obsahuje sestavený podnikatelský plán včetně účelu dokumentu, popisu podnikatelské příležitosti, cílů firmy, potenciálních trhů, analýzy konkurence, marketingové a obchodní strategie, realizačního projektového plánu a finančního plánu. Práce je přínosná tím, že slouží jako podklad pro rozhodnutí, zda vstoupit na tento trh.The aim of this bachelor thesis is to create a business plan of a bakery with selection of wholemeal bread and to find out whether the project is suitable to implement in the reality. The first part is theoretical. It describes the basic terms of entrepreneurship, structure of a business plan and clarifies principles that should be used during the creation process. It also includes specific requirements for starting a business in this field of industry. The second part is practical and applies the theoretical knowledge into practise. It covers a created business plan including the purpose of the document, description of the opportunity, corporate goals, potential markets, competition analysis, marketing and sales strategy, realization project plan and financial plan. The work´s contribution is the fact, it can be used for making the decision whether enter this market.
Klíčová slova:
celozrnné výrobky; investice; pekařství; podnikatelský plán; podnikání; bakery; Business plan; Entrepreneurship; investment; wholemeal bread
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/70264