Original title:
Optimalizace výroby v restauraci
Translated title:
Optimalization of production of restaurant
Authors:
Beroušková, Klára ; Skočdopolová, Veronika (advisor) ; Kuncová, Martina (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2017
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tématem této bakalářské práce je optimalizace výroby v restauraci Kořenského. Restaurace se především specializuje na burgery, které nabízí v mnoha variantách. Tato práce se zabývá řešením úlohy výrobního plánování s komplety, omezenou výrobou a podmínkami celočíselnosti. Praktická část vychází ze skutečných dat restaurace za jeden měsíc. Hlavním cílem této práce je sestavit model, při kterém se nalezne optimální struktura výroby s cílem maximalizovat tržby při stávajících cenách a zásobách. Dalším úkolem je také optimalizovat ceny a zásoby, a poté znovu spočítat optimální výrobu. Veškeré výpočty byly provedeny v optimalizačním systému MPL for Windows.The topic of this thesis is to optimize production of restaurant Kořenského. The restaurant specializes in making burgers which are offered in many variations. The thesis will solve production planning with sets and integer programing with limited production. Practical part of the thesis is based on actual restaurant data over a one month period. The main goal of the thesis is to create a model which finds the optimal manufacturing structure to maximize sales while keeping prices and inventory in the same level. Additional goal is to optimize prices and inventory and recalculate the optimal manufacturing structure. All calculations are done in MPL for Windows software.
Keywords:
linear programming; optimize of production; System MPL for Windows; lineární programování; optimalizace výroby; Systém MPL for Windows
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/70856