Název:
Světový obchod s kávou
Překlad názvu:
World coffe trade
Autoři:
Staňková, Marie ; Štěrbová, Ludmila (vedoucí práce) ; Zamykalová, Miroslava (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tato bakalářská práce se zaměřuje na obchod s kávou ve světovém měřítku, na koncept Fair Trade a v neposlední řadě také na popis produkce a zpracování kávy. Cílem práce je především zmapovat toky kávy v mezinárodním obchodě, popsat koncept Fair Trade a jeho využití a dále také popsat, jak káva vzniká a jak se zpracovává. První kapitola je věnována popisu pěstování a zpracování kávy a její historii. V druhé kapitole je kladen důraz na produkci, vývoj cena obchod s kávou. V poslední kapitole je popsán Fair Trade, jeho vliv a také kritika. V práci jsou využity především následující metody: syntéza, komparativní metoda, teritoriální analýza a dedukce.This bachelor thesis is focused on trade with coffee, on a Fair Trade concept and on production and manufacturing of coffee. Aim of this work is to describe flows of coffee in international trade, to describe the Fair Trade concept and its usage, plus to describe, how coffee is produced and processed. First chapter focuses on description of growing and manufacturing coffee and its history. Second chapter emphasises on production, pricing and trade of coffee. In last chapter, there is the Fair Trade described, its role, influence and criticism as well. Following methods were used in the thesis: synthesis, comparative method territorial analysis and deduction.
Klíčová slova:
Fair Trade; Káva; Mazinárodní obchod s kávou; Coffee; Fair Trade; International coffee market
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/68849