Original title:
Stravování žáků ve volném čase
Translated title:
Students eating in free time
Authors:
Lysáčková, Andrea ; Dvořáčková, Hana (advisor) ; Poláčková, Jana (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2017
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Jídlo je nutné pro přežití a je to důležitá činnost v každodenním životě. Strava, kterou člověk přijímá, je totiž mnohem víc než pouhý přísun energie ve formě kalorií. Je také podkladem pro pěkné a zdravé tělo, pro celkový pocit pohody. Pouze tehdy, když je tělo dostatečně zásobeno živinami, vitamíny, minerály a stopovými prvky, a když správně funguje metabolismus, může se člověk celkově dobře cítit.Food is necessary for survival, and it is an important activity in everyday life. A diet that a person receives is in fact much more than mere supply of energy in the form of calories. It is also the basis for beautiful and healthy body for an overall sense of wellbeing. Only when the body is sufficiently supplied with nutrients, vitamins, minerals, and trace elements, and when properly functioning metabolism, one may feel well overall.
Keywords:
A healthy diet of children; healthy eating projects; meaning vegetables; modern trends in catering; school meals; the risks of unhealthy eating; moderní trendy ve stravování; projekty zdravého stravování; rizika nezdravého stravování; význam zeleniny; Zdravá strava dětí; školní stravování
Institution: Charles University Faculties (theses)
(web)
Document availability information: Available in the Charles University Digital Repository. Original record: http://hdl.handle.net/20.500.11956/86822