Original title: Mediální reflexe současných trendů ve stravování
Translated title: Media Reflection of Current Food Trends
Authors: Šulcová, Barbora ; Zábrodská, Kristina (advisor) ; Osvaldová, Lucia (referee)
Document type: Bachelor's theses
Year: 2017
Language: cze
Abstract: (abstrakt) Cílem bakalářské práce Mediální reflexe současných trendů ve stravování je popsání mediálního obrazu čtyř stravovacích stylů (veganství, vitariánství, paleo diety a bezlepkové diety) na příkladu sedmi online médií (iDNES.cz, Novinky.cz, Blesk.cz, Aktuálně.cz, Deník.cz, Lidovky.cz a IHNED.cz), a to v období od května 2014 do května 2016. Výzkum proběhl použitím metod kvantitativní obsahové analýzy a kvalitativní obsahové analýzy. Kvantitativní analýza odpovídá na otázky týkající se tonality mediálních obsahů, komunikace témat v čase a podle médií a tematického zařazení textů i konkrétních trendů ve stravování. Tato analýza je doplněna kvalitativní metodou, která podrobněji popisuje mediální reflexi vybraných trendů ve stravování.
Keywords: alimentation; gluten-free diet; lifestyle; media image; online media; paleolithic diet; qualitative content analysis; quantitative content analysis; raw foodism; veganism; bezlepková dieta; kvalitativní obsahová analýza; kvantitativní obsahová analýza; mediální obraz; online média; paleo dieta; stravování; veganství; vitariánství; životní styl

Institution: Charles University Faculties (theses) (web)
Document availability information: Available in the Charles University Digital Repository.
Original record: http://hdl.handle.net/20.500.11956/86219

Permalink: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-357499


The record appears in these collections:
Universities and colleges > Public universities > Charles University > Charles University Faculties (theses)
Academic theses (ETDs) > Bachelor's theses
 Record created 2017-07-21, last modified 2022-03-04


No fulltext
  • Export as DC, NUŠL, RIS
  • Share