Original title:
Využití vybraných sociálních sítí v marketingu pražských restauračních zařízení
Translated title:
The Use of Selected Social Sites in Marketing of Prague Restaurants
Authors:
Gregorová, Leona ; Koudelková, Petra (advisor) ; Klabíková Rábová, Tereza (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2016
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Předložená práce se věnuje fenoménu sociálních sítí a možnostem jejich využití v marketingu restauračních zařízení. Zaměřuje se na popis možností, které jednotlivé sociální sítě Facebook, Twitter a Instagram pro propagaci restaurací nabízí. Hlavní částí této práce je kvantitativní výzkum vzorku pražských restaurací. Cílem analýzy je zjištění, jak dalece je tento fenomén mezi nimi rozšířen, jaké sítě používají a jak efektivně. Při řešení byly použity metody deskripce, komparace a kvantitativní obsahové analýzy. Provedeným výzkumem bylo zjištěno, že tento fenomén je mezi restauracemi rozšířen pouze v případě Facebooku, jež ale většina nedokáže efektivně spravovat. Přínosem této práce je poté návrhová část, ve které jsou popsány kroky k efektivní komunikaci na sociálních sítích.Bachelor thesis deals with the phenomenon of social sites and their use in restaurant marketing. It focuses on the description of opportunities, which individual social sites Facebook, Twitter and Instagram offer for the restaurant promotion. The main part of this work is quantitative research amongst Prague restaurants. The goal of the analysis is to find out, how is the phenomenon spread amongst them, which sites they use and how effectively. There were used methods of description, comparison and quantitative content analysis in the work. Research found out that this phenomenon is spread only in the case of Facebook, which most of the restaurants can't manage effectively. Main contribution of this work is proposal part, where are described steps to effective communication on social sites.
Keywords:
Facebook; gastronomy; Instagram; marketing; restaurants; social media; social sites; Twitter; Facebook; gastronomie; Instagram; marketing; restaurace; sociální média; sociální sítě; Twitter
Institution: Charles University Faculties (theses)
(web)
Document availability information: Available in the Charles University Digital Repository. Original record: http://hdl.handle.net/20.500.11956/77790