Název: "Zdomácnění" vědecko-technické revoluce v Československu: inovace v české kuchyni a výživě 50. a 60. let 20. století
Překlad názvu: "Domesticating" the Scientific-Technological Revolution in Czechoslovakia: Inovation in the Czech Kitchen and Alimentation in the 1950s and 1960s
Autoři: Tomsová, Julie ; Pullmann, Michal (vedoucí práce) ; Franc, Martin (oponent)
Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok: 2014
Jazyk: cze
Abstrakt: [cze] [eng]

Klíčová slova: Československo - 50. léta - 60. léta - dvacáté století - sociální a kulturní dějiny - stravování - výživa - domácnost - kuchyně - vědecko-technická revoluce - Sovětský svaz - Spojené státy americké - studená válka - socialismus - legitimizace; Czechoslovakia - Fifties - Sixties - Twentieth century - Social and cultural history - alimentation - nutrition - household - kitchen - Scientific-technological revolution - Soviet Union - United States of America - Cold War - socialism - legitimization

Instituce: Fakulty UK (VŠKP) (web)
Informace o dostupnosti dokumentu: Dostupné v digitálním repozitáři UK.
Původní záznam: http://hdl.handle.net/20.500.11956/72225

Trvalý odkaz NUŠL: http://www.nusl.cz/ntk/nusl-341347


Záznam je zařazen do těchto sbírek:
Školství > Veřejné vysoké školy > Univerzita Karlova > Fakulty UK (VŠKP)
Vysokoškolské kvalifikační práce > Diplomové práce
 Záznam vytvořen dne 2017-06-19, naposledy upraven 2022-03-04.


Není přiložen dokument
  • Exportovat ve formátu DC, NUŠL, RIS
  • Sdílet