Název:
Analýza úrovně výživy v daném zemědělském podniku
Autoři:
PROCHÁZKOVÁ, Kamila Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Diplomová práce se zabývá studiem úrovně výživy v daném zemědělském podniku a faktorů, které ovlivňují mléčnou produkci. V provozních podmínkách je hodnocena kvalita objemných krmiv a složení krmných diet ve vztahu k zabezpečení potřeby živin a energie pro požadovanou produkci, a vzhledem k doporučeným hodnotám. Je posuzována technika krmení, technologie ustájení a hygiena získávání mléka. V práci je vyobrazena produkce dojnic a zdravotní stránka chovu v průběhu jednoho roku. V závěru práce je provedeno vyhodnocení základních ekonomických ukazatelů výroby mléka.The diploma thesis analyses the level of nutrition of dairy cattle of a particular company and looks at factors that influences milk production. Under the operating conditions of this particular company is evaluated: the quality of bulk feed, the composition of feed diet in terms of required amounts of nutrients and energy for production levels and compared the recommended values.The thesis assesses feeding technique, housing technology and hygiene of obtaining milk. The production and health of dairy cattle breeding over the course of one year is depicted. The work also focuses on evaluating the basic economic indicators of milk production.
Klíčová slova:
krmná dávka; náklady; technika krmení; výživa dojnic; costs; dairy cows nutrition; feed ration; feeding technique Citace: PROCHÁZKOVÁ, Kamila. Analýza úrovně výživy v daném zemědělském podniku. České Budějovice, 2017. diplomová práce (Ing.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/47683