Original title:
Rozvoj konkurenceschopnosti podniku
Translated title:
Development of Competitiveness of Company
Authors:
Horák, Tomáš ; Beránek, Lukáš (referee) ; Zich, Robert (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2017
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta podnikatelská Abstract:
[cze][eng]
Diplomová práce řeší problematiku posilování konkurenceschopnosti společnosti QUALITY GELATO DOLCE S.R.O., která provozuje cukrárny pod obchodním jménem AIDA. Teoretická část práce se zabývá poznatky z odborné literatury, které se týkají konkurenceschopnosti podniku a posilování konkurenceschopnosti. V praktické části jsou tyto poznatky využity v praxi. V analytické části je identifikována samotná společnost, v této části je společnost analyzována z pohledu vnitřního a vnějšího okolí firmy a na základě těchto výsledků jsou navržena řešení, která by měla vést ke zlepšení svého postavení v konkurenčním boji. Práce poskytuje konkrétní kroky ke zvýšení konkurenceschopnosti podniku.
This diploma thesis addresses the issue enhancing the competitiveness of the company QUALITY GELATO DOLCE S.R.O. The company runs network of the confectionery’s shops under the business name AIDA. The theoretical part reviews the literature concerning the competitiveness of the company and aspects enhancing competitiveness. The theoretical aspects are used in the analytical part. The analytical part identifies the company, investigates its external and internal environment. Based on analytical findings, the assignment proposes improvements enhancing the company’s position on the market. The work presents specifics steps towards better competitiveness.
Keywords:
communication mix; Competition; competitive advantage; competitive businesses; competitive environment; competitive strategy; marketing mix; komunikační mix; Konkurence; konkurenceschopnost firmy; konkurenční prostředí; konkurenční strategie; konkurenční výhoda; marketingový mix
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/67029