Název:
Názor zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouřen
Překlad názvu:
The employee's opinion restaurants on smoking and smoking prohibition in restaurants
Autoři:
VODIČKOVÁ, Markéta Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2017
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato diplomová práce se zabývá názory zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouření v restauracích. Hlavním cílem mé diplomové práce je zjistit, jaký názor mají zaměstnanci restauračních zařízení na kouření a eventuální zákaz kouření v restauracích. Pro naplnění cílů jsem zpracovala teoretickou část, ve které vysvětluji základní pojmy, které se týkají kouření, pasivního kouření, zdravotních důsledků kouření a prevence kouření. V závěru teoretické části rozebírám legislativu protikuřáckého zákona a problematiku ochrany zdraví při práci v restauracích. V praktické části popisuji stanovený cíl, úkoly práce, hypotézy a metodiku mé diplomové práce. Výzkumné šetření provádím metodou dotazníku vlastní konstrukce, který je určen pro zaměstnance náhodně vybraných restauračních zařízení v Českých Budějovicích. K vyhodnocení všech získaných dat využívám statistické metody - chí kvadrát testu, kterým ověřím předem stanovené hypotézy. Výsledky vyhodnocuji a interpretuji. This diploma thesis deals with restaurants employee's attitude to smoking and restaurant smoking ban. The main goal of my diploma thesis is to reveal these restaurant employee's attitudes. I composed a theofetical part for fulfilling this goal, where all the crucial terms, related to smoking, second-hand smoking, health consequences and smoking precaution are explained. Current anti-smoke legislation and occupational safety and health in restaurants are analysed at the end of the theoretical part. In the practical part, there I describe the set main goal and other goals of the thesis, its hypotheses and methodology. The survey is carried out via a self-constructed. questionnaire, which was handed to randomly chosen restaurants employees in České Budějovice. I used statistical methods - chi-square tests - to assess all the gained data and test the hypotheses that had been settled in advance. The results are consequently assessed and interpreted.
Klíčová slova:
kouření; pasivní kouření; restaurace; zaměstnanci; employee; restaurants; second-hand smoking; smoking; staff Citace: VODIČKOVÁ, Markéta. Názor zaměstnanců restauračních zařízení na kouření a zákaz kouřen. České Budějovice, 2017. diplomová práce (Mgr.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Pedagogická fakulta
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/45366