Original title:
Reologické a texturní charakteristiky emulzí typu olej-voda
Translated title:
Rheological and textural characteristics of oil in water emulsions
Authors:
Štern, Petr ; Valentová, H. ; Pokorný, J. Document type: Papers Conference/Event: Mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků /15./, Harrachov-Rýžoviště (CZ), 2002-05-15 / 2002-05-17
Year:
2003
Language:
cze Abstract:
[cze][eng] Byly stanoveny funkční závislosti mezi reologickými a texturními (senzorickými) charakteristikami emulzních systémů. Jako příklad byly zvoleny pomazánky typu majonéz - emulze oleje ve vodě. Byly zjištěny těsné funkční vztahy mezi senzorickou a zdánlivou viskozitou.Functional relations between rheological and textural (sensory) characteristics of multiphase emulsion systems were determined. As an example were chossen bread-spreads - emulsion of edible oil water - type of mayonnaise. Closed functional relations between apparent and sensory viscosity were determined.
Keywords:
psychorheology; rheology; texture Project no.: CEZ:AV0Z2060917 (CEP), IAA2060902 (CEP) Funding provider: GA AV ČR Host item entry: Sborník z přednášek z XL. mezinárodní konference z technologie a analytiky tuků
Institution: Institute of Hydrodynamics AS ČR
(web)
Document availability information: Fulltext is available at the institute of the Academy of Sciences. Original record: http://hdl.handle.net/11104/0091953