Original title:
Aplikace pro hodnocení kvality pokrmů na Android
Translated title:
Application for Food Quality Rating for Android
Authors:
Tomešek, Jan ; Herout, Adam (referee) ; Beran, Vítězslav (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta informačních technologií Abstract:
[cze][eng]
Tato práce se zabývá návrhem, implementací a testováním mobilní aplikace, která představuje součást vznikající služby pro hodnocení kvality pokrmů ve stravovacích zařízeních, přičemž hodnocení pocházejí přímo od strávníků. Uživatelé se mohou nechat inspirovat hodnoceními jiných uživatelů, mohou hodnocení sami přidávat, případně si pokrmy a stravovací zařízení vyhledávat. Primárně se práce soustředí na návrh uživatelského rozhraní. Služba je uživatelům zprostředkována pomocí aplikace pro platformu Android. V rámci práce byla vytvořena aplikace, která je kompatibilní s 94 % Android zařízení na současném trhu a kterou lze po odladění v budoucnu uvolnit pro reálné použití. Čtenáři tato práce poskytuje náhled na aktuální trendy ve vývoji mobilních aplikací, předkládá úvahy související s návrhem reálně uplatnitelné aplikace a nabízí výběr nástrojů a prostředků, které lze pro vývoj využít či do aplikace integrovat.
This thesis deals with design, implementation and testing of a mobile application which represents a part of a newly emerging service for food quality rating in catering facilities. The ratings come directly from consumers. Users can get inspired by ratings from other users, they can add ratings on their own or search for dishes and facilities. The thesis primarily focuses on the user interface design. The service is brought to users through an application for the Android platform. Application, which is compatible with 94 % of Android devices on the market and which could be released for real usage in the future, was created in this thesis. To a reader the thesis provides a look at the current trends in mobile application development, it presents considerations related to the design of a real world application and offers a selection of tools and means which can be used for development or be integrated into the application.
Keywords:
Android; application; food quality rating; Material Design; mobile; programming for the Android platform.; trends in user interfaces; user interface design; user interface design patterns; Android; aplikace; hodnocení kvality pokrmů; Material Design; mobilní; návrh uživatelských rozhraní; návrhové vzory uživatelských rozhraní; programování pro platformu Android.; trendy uživatelských rozhraní
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/64111