Název:
Využití přístupu design thinking pro inovace služeb firmy Nutricia a.s.
Překlad názvu:
Use of Design Thinking approach on service innovation for Nutricia a.s.
Autoři:
Pospíšilová, Lucie ; Jiřinová, Kateřina (vedoucí práce) ; Schinková, Natálie (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Cílem diplomové práce je identifikovat inovační příležitosti, které budou sloužit pro jedince svrozenou metabolickou poruchou zvanou fenylketonurie (také PKU) v podpoření při dodržování jejich náročného a striktního PKU režimu. Teoretická část se věnuje vymezením teoretických základních pojmů inovace a techniky Design Thinking se zaměřením na fáze přístupu Human-centered design. Čtenář se zde seznámí také s řešenou problematikou vrozené metabolické poruchy fenylketonurie. V praktické části je představen plán výzkumu, popis současné situace na českém trhu, výstupy z rozhovorů s odborníky, výstupy z realizovaného workshopu a konečné identifikování inovačních příležitostí.The aim of this thesis is to identify innovation opportunities, which will serve to encourage individuals with inborn metabolic disorder phenylketunuria (also PKU) to comply with their strict dietary restrictions. The theoretical part of the thesis is devoted to the definition of basic concepts of innovation and techniques of Design thinking focusing on the Human-centered design approach. Futhermore the reader will find introduction into inborn metabolic disorder phenylketonuria. The practical part contains a plan of research, description of the current situation on the Czech market, outputs of research with experts, outputs of the workshop with individuals with PKU and the identification of innovation opportunities and recommendations.
Klíčová slova:
Design Thinking; Fenylketonurie; Human-centered design; Inovace; Vrozená metabolická porucha; Design Thinking; Human-centered design; Inborn metabolic disorder; Innovation; Phenylketonuria
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/52547