Název:
Příprava prodeje inovace i s firmou
Překlad názvu:
Terminal Strategy for Innovation
Autoři:
Zaporozhchenko, Dmytro ; Linhart, Zdeněk (vedoucí práce) ; Jeřábek, Zbyněk (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Práce je zpracována na téma Příprava prodeje inovace i s firmou a byla aplikována na inovace Rozvoz jídel. Hlavním cílem práce bylo kvantifikovat faktory pro prodej inovace i s firmou a zhodnotit, zda a za jakých podmínek tento prodej je efektivní a reálný. Prodejnost se prokázalá na obratu ve segmentech: věk, rodinný stav. Spolehlivost obratu v segmentech byla prokázaná vztahem mezi váženým aritmetickym průměrem a mediánem. Dílčím cílem je identifikovat, zda a do jaké míry inovace může poskytnout zákazníkovi pocit svobody a dobré péče při využití této inovace.
Práce obsahuje teoreticko-metodologickou část a vlastní práci dotazníkové šetření pro zjištění potenciálu růstu tržeb v segmentech. Jedná se o inovaci Rozvoz jídel pro zákazníky spadající do mladší a starší věkové skupiny a žijící samostatně.
Pokročilé statistické metody nebyly použity protože byla vyloučena normalita zakládního souboru.
Thesis is dedicated to the topic: "Preparation of sale of Innovation with a Company" and was applied to the innovation of Food Delivery Service. The main objective is to quantify factors for innovation and sales with the company prior to the approval of the project and assess whether and under what conditions this sale is effective and real. Marketability is demonstrated on turnover in segment categories as Age and marital status. Reliability turnover in the segment has been demonstrated by ratio between weighted arithmetic mean and median. The partial goal is to identify whether, and how much innovation can give the customer a sense of freedom and care when using this innovation.
The thesis contains theoretical and methodological part a survey to determine the potential sales growth in the segment. This is an innovation Delivery of food to customers focusing on the younger and older age groups living independently.
Advanced statistical methods were not applied because the normality of the basic database was excluded.
Klíčová slova:
adaptace inovace; Bass; difuzní model; imitátor; inovátor; Rogerse; segmentační skupina