Název:
Senzorické hodnocení oplatek konzumentským testem
Překlad názvu:
Sensory evaluation of wafers by consumer test
Autoři:
Kaňka, Martin ; Kouřimská, Lenka (vedoucí práce) ; Zdeňka, Zdeňka (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Nakladatel: Česká zemědělská univerzita v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Předložená diplomová práce se zabývá konzumentským testem, který byl proveden prostřednictvím dotazníkového šetření. Pro výzkum byly použity čtyři druhy rakouských oplatek Manner (Neapolitaner, Vollkorn, Vanilla, Zitrone). Diplomová práce je zaměřena na vyhodnocení rozdílu mezi očekávaným a vnímaným dojmem všech příchutí oplatek. Dále porovnává výsledek s výzkumem provedeného v Rakousku a ve Vietnamu. Dotazník byl předložen 123 respondentům, přičemž rozložení počtu mužů a žen bylo podobné jako v Rakousku a ve Vietnamu.This thesis deals with a consumer test, which was conducted with a questionnaire survey. For research four kinds of Austrian Manner wafers were used Neapolitaner, Vollkorn, Vanilla, Zitrone. The thesis is focused on the difference between the expected and perceived impressions of all flavored wafers. It further compares the result of research carried in Austria and Vietnam. The questionnaire was presented to 123 respondents. The distribution of the number of men and women was similar as in Austria and in Vietnam.
Klíčová slova:
konzumentský test; oplatky; očekávání konzumenta