Original title:
Senzorické hodnocení oplatek konzumentským testem
Translated title:
Sensory evaluation of wafers by consumer test
Authors:
Kaňka, Martin ; Kouřimská, Lenka (advisor) ; Zdeňka, Zdeňka (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2016
Language:
cze Publisher:
Česká zemědělská univerzita v Praze Abstract:
[cze][eng] Předložená diplomová práce se zabývá konzumentským testem, který byl proveden prostřednictvím dotazníkového šetření. Pro výzkum byly použity čtyři druhy rakouských oplatek Manner (Neapolitaner, Vollkorn, Vanilla, Zitrone). Diplomová práce je zaměřena na vyhodnocení rozdílu mezi očekávaným a vnímaným dojmem všech příchutí oplatek. Dále porovnává výsledek s výzkumem provedeného v Rakousku a ve Vietnamu. Dotazník byl předložen 123 respondentům, přičemž rozložení počtu mužů a žen bylo podobné jako v Rakousku a ve Vietnamu.This thesis deals with a consumer test, which was conducted with a questionnaire survey. For research four kinds of Austrian Manner wafers were used Neapolitaner, Vollkorn, Vanilla, Zitrone. The thesis is focused on the difference between the expected and perceived impressions of all flavored wafers. It further compares the result of research carried in Austria and Vietnam. The questionnaire was presented to 123 respondents. The distribution of the number of men and women was similar as in Austria and in Vietnam.
Keywords:
konzumentský test; oplatky; očekávání konzumenta