Název:
Přídatné látky ve vybraných druzích potravin v tržní síti České republiky
Překlad názvu:
Additives in Selected Types of Food in the Market Network of the Czech Republic
Autoři:
BOHDALOVÁ, Tereza Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce předkládá shrnutí informací o přídatných látkách v potravinách. V literárním přehledu je uvedena legislativa přídatných látek, souhrn jednotlivých skupin a jejich nejvýznamnějších zástupců. Vlastní výzkum je zaměřen na informovanost obyvatel České republiky o aditivech a na samotný nákup potravin. Zde výsledky prokázaly, že lidé se zajímají o složení potravin více než v předchozích letech. Dále je zde popsána problematika obsahu přídatných látek ve výrobcích v tržní síti České republiky a srovnání českých výrobků s rakouskými, ve kterém nebyl zjištěn žádný zásadní rozdíl.The bachelor´s thesis presents a summary of informations about additives in food. In literary review is presented the legislation of additives, a summary of individual groups of additives and the most important reprezentatives. The own research is focused on Czech residents and their familiarity with additives and on the food purchase. The results showed that people are interested in food composition more then in last years. There is also described the issue of content of additives in products, which are sold in Czech markets and the comparison of Czech products with Austrian products, which proved there is no big difference.
Klíčová slova:
potravina; produkt; přídatná látka; éčka; additive; E-code; food; product Citace: BOHDALOVÁ, Tereza. Přídatné látky ve vybraných druzích potravin v tržní síti České republiky. České Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/42261