Název:
Genetické markery asociované s technologickou a výživnou hodnotou kravského mléka
Autoři:
PAVELCOVÁ, Kateřina Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2016
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Práce pojednává o technologicky a výživově zajímavých genetických markerech, genech ovlivňujících mléčnou užitkovost a kvantitativní parametry mléka. Nejvýznamnější genetické markery zahrnují geny asociované s množstvím a kvalitou mléčných proteinů a mléčného tuku. Genetické markery mohou pomoci ve šlechtitelských programech pro zpřesnění selekce žádoucích zvířat.The thesis deals with technologically and nutritionally interesting genetic markers, genes affecting milk yield and milk quantity parameters, with the emphasis on genes associated with the quantity and quality of milk proteins and milk fat. Genetic markers can help in breeding programs for more accurate selection of desirable animals.
Klíčová slova:
kasein; marker; mléko; polymorfizmus; skot; složení mléka; casein; cattle; composition of milk; marker; milk; polymorphism Citace: PAVELCOVÁ, Kateřina. Genetické markery asociované s technologickou a výživnou hodnotou kravského mléka. České Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/38084