Název:
Faktory ovlivňující parametry užitkovosti u krůt ve výkrmu
Autoři:
Konečná, Karolína Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Tato práce se zabývá faktory, které mají vliv na výslednou užitkovost krůt vykrmovaných na maso. Zohledňuje jak vnitřní, tak vnější aspekty vycházející ze základních potřeb moderních vysokoužitkových hybridů od světoznámých firem. Seznamuje čtenáře s původem krůt, jejich exteriérem a zmiňuje základní plemena a typy krůt. Nastiňuje problematiku šlechtění a uvádí také situaci v chovu krůt v ČR. Přináší porovnání obecných informací s praktickými zkušenostmi a zjištění, že maximální užitkovosti krůt se dá dosáhnout pouze při přísném dodržení technologických zásad výkrmu.This thesis deals with a factors, that affect the final performance of turkeys for fattening of meat yield. It takes into account internal and external aspects based on essential needs of the modern commercial hybrids from well-known companies. The thesis brings a familiarization with origin and exterier of turkeys and mentions an essential breeds and types of turkeys. It includes a breeding and situation of turkey breeds in the Czech Republic. My thesis deals with a compare of general informations with practical experience and finding out that maximal performance of turkey connected with technological principles of fattening.
Klíčová slova:
krůta; užitkovost; výkrm