Název:
Aromatické látky u Sauvignonu blanc a ovlivnění jejich obsahu agrotechnickými zásahy
Autoři:
Šmíd, Roman Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Aromatické látky u Sauvignon blanc a ovlivnění jejich obsahu agrotechnickými zásahy Tato práce měla za úkol zjistit aromatické látky u Sauvignon blanc a ovlivnění jejich obsahu agrotechnickými zásahy. V závislosti na obsah práce byly sledovány aktuální informace týkající se aromatickým látek u Sauvignon blanc. Dále byl sledován vliv závlahy, výživy, ochrany a zelených prací na aromatické látky. Závěrem byly doporučeny vhodné agrotechnické postupy pro pěstování. Výsledkem práce pro dosažení zeleného charakteru u této odrůdy bylo doporučeno neodlisťovat keř, minimalizovat zavlažování, půdní hnojení dusíkem a použití mědnatých postřiků. Pro dosažení ovocného charakteru bylo doporučeno odlistění, maximalizace závlahy, listové hnojení dusíkem a sírou a nepoužívání mědnatých postřiků.Flavours for Sauvignon blanc and influence their content agrotechnical interventions This work was tasked to determine aromatics in Sauvignon blanc and influence their content agrotechnical interventions. Depending on content were observed actual information regarding aromatic compounds in Sauvignon blanc. Next were observed influence of irrigation, nutrition, and green works to aromatics. In conclusion, was recommended suitable agro-techniques for cultivation. The result of work to achieve the green character of this variety was recommended do not defoliated bush, minimize irrigation, soil nitrogen fertilization and the use of copper sprays. To achieve fruity character was recommended defoliation, maximization of irrigation, foliar fertilization with nitrogen and sulfur and copper sprays disuse.
Klíčová slova:
methoxypyraziny; ochrana; odlistění; Sauvignon blanc; vonné thioly; výživa; závlaha