Original title:
Nástroje a metody pro měření a snižování rizika
Translated title:
Tools and methods for measuring and reducing risk
Authors:
Šmídová, Zdeňka ; Strnadová, Michala (referee) ; Škapa, Stanislav (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Ústav soudního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Obsahem této diplomové práce je kritická analýza stávajících způsobů snižování rizik ve firmě, zabývající se potravinářskou výrobou. Na základě zjištěných informací navrhnout nástroje a metody pro měření a snižování rizik zejména v oblasti personální a potravinové výroby. Potravinářský průmysl s sebou přináší velké množství specifik daného oboru, jako je odborné personální zázemí, stále se zvyšující požadavky na úroveň hygieny (jak ze strany kontrolních úřadů, tak i ze strany spotřebitelů), tak i udržení kroku s novými trendy a technologiemi. Hlavním přínosem této práce je ve vybrané firmě ukázat jak s pomocí práce s riziky lze obstát ve vysoce konkurenčním prostředí
The content of this thesis is a critical analyze of the current methods of risk reduction in a company engaged in food production. Based on the obtained information to suggest methods for measuring and reducing risks in the field of staff and food industry. The food industry comes up with a lot of characteristics of the field, such as professional staffing, increasing demands on the level of hygiene (as part of the enforcement authorities, and by consumers) as well as keeping pace with new trends and technologies. The main contribution of this work is to show how the selected company can deal with the risks and survive in a highly competitive environment.
Keywords:
food production; methods; risk; tools; Metody; nástroje; potravinová výroba; riziko
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/13941