Original title:
Charakterizace sladkých proteinů thaumatinů kapalinovou chromatografií a hmotnostní spektrometrií
Translated title:
Characterization of sweet thaumatin proteins by liquid chromatography and mass spectrometry
Authors:
Jedličková, Lenka ; Šedo,, Ondrej (referee) ; Vespalcová, Milena (advisor) Document type: Master’s theses
Year:
2008
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta chemická Abstract:
[cze][eng]
V této diplomové práci jsem se zabývala vývojem separační metody LC-MS pro stanovení thaumatinů. Dále jsem se zabývala izolací a stanovením thaumatinu v modelovém potravinovém vzorku.
In this diploma thesis I dealt with developing of separation technique LC-MS for determination of thaumatin. I dealt with isolation and determination of thaumatin in model food sample.
Keywords:
digestion and precipitation of proteins; HPLC; LC-MS; sweet proteins; thaumatin; digesce a precipitace proteinů; HPLC; LC-MS; sladké proteiny; thaumatin
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/1239