Original title:
Návrh automatu na olemování polotovarů pro výrobu cukrářských špiček
Translated title:
Design of the machine on the fringe for the production of semi-finished pastry tips
Authors:
Pešava, Martin ; Tůma, Jiří (referee) ; Bradáč, František (advisor) Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství Abstract:
[cze][eng]
Cílem této bakalářské práce je řešení úkolu z průmyslové praxe. Zabývá se návrhem jednoúčelového automatického stroje, který slouží k ohýbání polotovarů pro výrobu cukrářských špiček. Součástí práce je rozbor technologie ohýbání a výčet použitelných možností pro konstrukční části stroje. Dále se práce zabývá konstrukcí stroje a výpočtem některých důležitých parametrů a částí stroje. Nakonec je proveden návrh řízení stroje a vytvoření pneumatického schématu.
The aim of this thesis is addressing the challenge of industrial practice. Deals with the design of a dedicated automatic machine is used to bend semifinished products for the production of confectionery peaks. The work includes analysis of bending technology and the applicability of the possibilities for structural parts of the machine. Furthermore, the work deals with construction machinery and calculation parameters and some important parts. Finally, the design of a machine control system and the creation of the pneumatic diagram.
Keywords:
automation; Bending; confectionary tip; manipulator; single-purpose machine; automatizace; cukrářská špička; jednoúčelový stroj; manipulátor; Ohyb
Institution: Brno University of Technology
(web)
Document availability information: Fulltext is available in the Brno University of Technology Digital Library. Original record: http://hdl.handle.net/11012/39926