Název:
Chladicí zařízení v potravinářství
Překlad názvu:
Refrigeration systems in the food industry
Autoři:
Dvořák, Josef ; Katolický, Jaroslav (oponent) ; Štětina, Josef (vedoucí práce) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoké učení technické v Brně. Fakulta strojního inženýrství
Abstrakt: [cze][eng]
Bakalářská práce je zaměřena na chladicí zařízení v průmyslu, která jsou používaná především v potravinářství. Jsou zde popsány jednotlivé části, ze kterých jsou chladicí zařízení sestavena. Součástí práce je shrnutí, jakými způsoby lze využít odpadní teplo a také faktory, které mají vliv na ekonomiku provozu. Cílem práce je popsat základní rozbor termodynamických cyklů v chladicích zařízeních, které jsou uvedeny na názorných schématech.
Bachelor´s thesis is aimed at refrigeration systems in the industry which are used mainly in the food industry. Here are described individual parts that are refrigeration systems assembled. The work also contains summary of the ways you can make use of waste heat and also factors that have impact on economy of operation. The aim of work is to describe the basic analysis of thermodynamic cycles in the refrigeration systems which are displayed on the illustrative diagrams.
Klíčová slova:
Chladicí zařízení; chladivo; kompresor; kondenzátor; regulační ventil; výparník; compressor; condenser; control valve; evaporator; refrigerant; Refrigeration system
Instituce: Vysoké učení technické v Brně
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v Digitální knihovně VUT. Původní záznam: http://hdl.handle.net/11012/26008