Original title:
Zvyšování kvality v rámci lyžařského střediska Špindlerův Mlýn
Translated title:
Improving quality within the ski resort Špindlerův Mlýn
Authors:
Šebková, Lenka ; Svobodová, Hana (advisor) ; Mach, Aleš (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Diplomová práce se zaměřuje na mapování průchodu zákazníka systémem ve skiareálu Špindlerův Mlýn, který je v současné době provozován společností MELIDA, a.s. V teoretické části jsou stručně popsány a charakterizovány specifika služeb, postupy metodiky Six Sigma a základní charakteristiky klíčových ukazatelů výkonnosti. Praktická část se věnuje nejprve přestavení lyžařské střediska jako celku. Následuje mapování jednotlivých procesů, měření a identifikace úzkých míst v systému. V oblastech, které jsou označeny jako úzká místa, jsou definovány způsoby získávání zpětné vazby jak od zákazníků, tak zaměstnanců, na jejichž základě jsou následně navržena řešení vedoucí ke zlepšení fungování současného systému. Aby byla zachována struktura práce, jsou použity základní postupy a nástroje metodiky Six Sigma.The master thesis is focused on mapping of all the processes that customer goes through before achieving the skiing activity in ski resort Špindlerův Mlýn, currently operated by MELIDA, a.s. In the theoretical part services specifications, Six Sigma methodology and Key Performance Indicators basics are briefly described. The practical part consists of introduction of the ski area, measuring and mapping processes in combination with weak points identification. In order to eliminate weak points previously identified, the process of getting feedbacks from customers was introduced. As a result of this process, actions to eliminate the weak spots, were proposed and will be implemented. In order to maintain the appropriate structure of the thesis, Six Sigma methodology procedures and instruments, were used.
Keywords:
KPI; MELIDA company; quality improvement processes; quality in services; Six Sigma; Ski Resort Špindlerův Mlýn; weak spots analysis; analýza úzkých míst; KPI; kvalita ve službách; Melida, a.s.; Six Sigma; skiareál Špindlerův Mlýn; zlepšování procesů
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/50999