Original title:
Gastronomie jako moderní motiv cestovního ruchu
Translated title:
Gastronomy as a modern motive in tourism
Authors:
Lenhartová, Michaela ; Jenčková, Jiřina (advisor) ; Valentová, Jana (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato bakalářská práce se zabývá gastronomickým cestovním ruchem v České republice. V teoretické části jsou vymezeny základní pojmy a cílem je charakterizovat rostoucí důležitost gastronomie jako moderního motivu v cestovním ruchu. V praktické části jsou na toto téma zpracovány výsledky dotazníkového šetření a v poslední části bakalářské práce byla vytvořena analýza nabídky vybraných českých cestovních kanceláří, které nabízejí zájezdy za gastronomií.This bachelor's thesis focuses on the gastronomy tourism in the Czech republic. The theoretical part concentrates on defining basic terms in tourism and gastronomy tourism. The aim is to characterize the growing importance of gastronomy as a modern motive in tourism. The practical part consists of a questionnaire and it also includes its results. The third part contains of the offer of selected Czech travel agencies, which focus on providing services related to culinary tourism.
Keywords:
Culinary tourism; Gastronomy; Gastronomy tourism; Tourism; Cestovní ruch; Gastronomický cestovní ruch; Gastronomie
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/50130