Název:
Vývoj technologií pro krmení skotu v posledních 50. letech
Překlad názvu:
Development of technologies for feeding cattle in the past 50 years
Autoři:
SLAVÍK, Roman Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2015
Jazyk:
cze
Abstrakt: [cze][eng] Bakalářská práce je zaměřena na technologie používané při krmení skotu za posled-ních 50 let. Cílem práce je zhodnocení technického vývoje této techniky. V práci jsou zmíněny fyziologické požadavky na skot. Kategorie skotu a jejich výživa. Dále jsou komplexně zhodnocena používaná krmiva. Jsou zde zmíněny stroje, které se používají k čištění, zpracování, výrobě a zakládání krmiv do krmného žlabu. Část práce se zabývá agrotechnickými požadavky na zmíněné stroje. Na tyto požadavky navazují kritéria výběru vhodné krmné techniky. Poslední kapitola se zabývá vývojem zvolené krmné techniky. V závěru je zhodnocen technologický pokrok ve vývoji krmné techniky.Bachelor thesis is focused on the technology used for feeding cattle for after - recent 50 years. The aim is to evaluate the technical development of this technique. There are also mentioned physiological requirements for cattle. Category cattle and their nutrition. Further comprehensively evaluated using the food. There are mentioned machines which are used for cleaning, processing, production and silage to the feed trough. Part of the work deals with agrotechnical requirements mentioned machines. These requirements followed by appropriate selection of the feed technique. The last chapter deals with the development of feeding chosen. In conclusion evaluates tech-nological progress in the development of feeding.
Klíčová slova:
agrotechnické požadavky; fyziologické požadavky; krmiva; stroje; výživa; agro-technical requirements; feed; food; machinery; physiological needs Citace: SLAVÍK, Roman. Vývoj technologií pro krmení skotu v posledních 50. letech. České Budějovice, 2015. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Fakulta zemědělská a technologická
Instituce: Jihočeská univerzita v Českých Budějovicích
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Plný text je dostupný v digitálním repozitáři JČU. Původní záznam: http://www.jcu.cz/vskp/36864