Original title:
Podnikatelský plán Boy´s Burger Food Truck
Translated title:
Business plan Boy's Burger Food Truck
Authors:
Kábelová, Zuzana ; Müllerová, Jana (advisor) ; Svobodová, Ivana (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2015
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Cílem diplomové práce je ověřit životaschopnost projektu pojízdného bistra provozovaného v tzv. food trucku. Tento typ provozoven je známý zejména ve Spojených státech amerických. Účelem je zjistit, zda bude podnik na daném trhu rentabilní a dostatečně atraktivní pro zákazníky. Práce je rozdělena na teoretickou a praktickou část. V teoretické části jsou popsány podnikatelské modely a současné typy pro podnikatelské plány a start podnikání. Vzpomenuta je také doporučená struktura klasického podnikatelského plánu podle několika autorů. Definována jsou specifika podnikání v oboru rychlého občerstvení v České republice. Vyústěním teoretické části práce je návrh vlastní struktury podnikatelského plánu. Praktickou část tvoří samotný podnikatelský plán společnosti Boy´s Burger Food Truck. Na závěr je zhodnocen účel práce a jeho naplnění.The main goal of this Master thesis is to verify the viability of the food truck with fast food. This type of business is well-known in the United States of America. The purpose is to find out whether the firm will be profitable and sufficiently attractive to customers in chosen market. This Master thesis is divided into theoretical and practical part. The theoretical part describes the business models and current tips for business plan and starting the business. Next there is made a list of recommended structures of classical business plan from several authors. The theoretical part of the thesis also includes the definition of specifics of the fast food branch in the Czech Republic. The result of the theoretical part is author's own proposal of the structure of the business plan. In the practical part of the thesis is the business plan of the company Boy's Burger Food Truck. At the end the purpose of the Master thesis is reviewed.
Keywords:
business model; business plan; fast food; business model; podnikatelský plán; rychlé občerstvení
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/48601