Original title:
Segmentace trhu bezlepkových protravin
Translated title:
Gluten Free Food Market Segmentation
Authors:
Gruberová, Anna ; Koudelka, Jan (advisor) ; Černá, Jitka (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tato práce pojednává o trhu bezlepkových potravin. Popisuje hlavní hráče na trhu a také rozdílné druhy podniků, kterých se problematika bezlepkových potravin týká. Je kladen důraz na pochopení potřeb zákazníků, kteří nakupují bezlepkové výrobky, identifikuje chování, kterým se odlišují uvnitř tohoto segmentu a také chování, kterým se odlišují od běžných spotřebitelů. Dále odhaluje možné příležitosti a hrozby, které jsou na tomto trhu. Na základě zjištěných informací předvídá budoucí vývoj.This thesis contains information about gluten free food market. It describes all main actors and also different types of business which can sell or manufacture gluten free food. Great emphasis is placed on understanding needs of "gluten free" customers identifying behavior which differentiate them inside this segment and also between regular customers. It also discovers opportunities and challenges on this market. Based on collected information it predicts possible future development.
Keywords:
celiac disease; Gluten free food market; segmentation; bezlepkové potraviny; celiakie; segmentace; trh bezlepkových výrobků
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/40787