Název:
Segmentace trhu bezlepkových protravin
Překlad názvu:
Gluten Free Food Market Segmentation
Autoři:
Gruberová, Anna ; Koudelka, Jan (vedoucí práce) ; Černá, Jitka (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2013
Jazyk:
cze
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [cze][eng] Tato práce pojednává o trhu bezlepkových potravin. Popisuje hlavní hráče na trhu a také rozdílné druhy podniků, kterých se problematika bezlepkových potravin týká. Je kladen důraz na pochopení potřeb zákazníků, kteří nakupují bezlepkové výrobky, identifikuje chování, kterým se odlišují uvnitř tohoto segmentu a také chování, kterým se odlišují od běžných spotřebitelů. Dále odhaluje možné příležitosti a hrozby, které jsou na tomto trhu. Na základě zjištěných informací předvídá budoucí vývoj.This thesis contains information about gluten free food market. It describes all main actors and also different types of business which can sell or manufacture gluten free food. Great emphasis is placed on understanding needs of "gluten free" customers identifying behavior which differentiate them inside this segment and also between regular customers. It also discovers opportunities and challenges on this market. Based on collected information it predicts possible future development.
Klíčová slova:
bezlepkové potraviny; celiakie; segmentace; trh bezlepkových výrobků; celiac disease; Gluten free food market; segmentation
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/40787