Název:
Finančná analýza gastronomického zariadenia
Překlad názvu:
Financial analysis of gastronomic facility
Autoři:
Šikyňová, Katarína ; Mlejnková, Lena (vedoucí práce) ; Jenčková, Jiřina (oponent) Typ dokumentu: Bakalářské práce
Rok:
2013
Jazyk:
slo
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [slo][cze][eng] Predmetom bakalárskej práce na tému "Finančná analýza gastronomického zariadenia" je vykonanie finančnej analýzy obchodnej spoločnosti za roky 2011 až 2013, so zameraním na elementárnu metódu, analýzu pomerových ukazovateľov. Tejto analýze predchádza vymedzenie základných pojmov a definícia finančnej analýzy všeobecne, ako súčasť teoretickej časti. Po všeobecnej charakteristike analyzovanej spoločnosti budú, na základe finančných výkazov za tri účtovné obdobia, analyzované vybrané pomerové ukazovatele. Následne budú výsledky analýzy interpretované. Na záver, sa s pomocou zistených výsledkov navrhnú opatrenia, ktoré teoreticky môžu viesť k prípadnému vylepšeniu jednotlivých ukazovateľov, a teda k zlepšeniu celkovej finančnej situácie obchodnej spoločnosti, čo je hlavným cieľom tejto bakalárskej práce.Předmětem bakalářské práce na téma "Finanční analýza gastronomického zařízení" je provedení finanční analýzy obchodní společnosti za roky 2011 až 2013, se zaměřením na elementární metodu, analýzu poměrových ukazatelů. Této analýze předchází vymezení základních pojmů a definice finanční analýzy obecně, jako součást teoretické části. Po všeobecné charakteristice analyzované společnosti budou, na základě finančních výkazů za tři účetní období, analyzovány vybrané poměrové ukazatele. Následně budou výsledky analýzy interpretovány. Na závěr, se s pomocí zjištěných výsledků navrhnou opatření, která teoreticky mohou vést k případnému vylepšení jednotlivých ukazatelů, a tudíž ke zlepšení celkové finanční situace společnosti, což je hlavním cílem této bakalářské práceThe main purpose of bachelor thesis named "Financial analysis of gastronomic facility" is to execute the financial analysis of limited company in years 2011--2013. The main focus is on elementary method and analysis of financial ratios. The theoretical part of this thesis contains definition of fundamental terms and financial analysis. Firstly the main part contains overall analysis of the company, secondly the financial ratios will be analysed on the basis of financial statements from three fiscal periods. Afterwards the results of analysis will be interpreted. At the end I am going to suggest improvements which can improve the indexes and these improvements can lead to better financial performance of the limited company. This is the main goal of this bachelor thesis.
Klíčová slova:
elementární metody; finanční analýza; finanční ukazatele; gastronomický podnik; elementary methods; financial analysis; financial ratios; gastronomic facility
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/41208