Original title:
Péče o zaměstnance
Translated title:
Employee care
Authors:
Ščuková, Diana ; Soušková, Milena (advisor) ; Spirit, Michal (referee) Document type: Bachelor's theses
Year:
2013
Language:
cze Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[cze][eng] Tématem této bakalářské práce je problematika péče o zaměstnance a s tím související poskytování zaměstnaneckých benefitů. Cílem je provést rozbor platné právní úpravy a charakterizovat základní oblasti péče o zaměstnance. Práce se nejdříve věnuje samotnému pojmu péče o zaměstnance a právní úpravě dané problematiky. Postupně je tedy analyzována oblast pracovních podmínek zaměstnanců, jejich odborného rozvoje, stravování a zvláštních podmínek pro některé zaměstnance. Zvláštní pozornost je následně věnována dobrovolné péči o zaměstnance v podobě poskytování zaměstnaneckých benefitů a jejich významu v souvislosti s péči o zaměstnance. Druhá část práce charakterizuje péči o zaměstnance a zaměstnanecké benefity v konkrétní vybrané společnosti. Součástí je také dotazníkové šetření, jehož cílem je zjistit spokojenost zaměstnanců s péčí o ně a s nabízenými zaměstnaneckými benefity a na základě získaných výsledků navrhnout případná zlepšení a doporučení.The theme of the bachelor's thesis is the issue of employee care and related provision of employee benefits. The main objective is to analyze the effective legislation and characterize the basic areas of employee care. First of all, the thesis focuses on the matter of employee care and related legislation analyzing the working conditions, professional growth of the employees, catering of employees and special conditions for some employees. Furthermore, the special attention is paid to the voluntary employee care in the form of providing employee benefits and their importance in relation to the employee care. The second part of thesis describes the employee care and employee benefits in a particular company. This thesis also includes a questionnaire in order to establish the degree of employee's satisfaction in the company and on the basis of the gained results suggest possible improvements and recommendations.
Keywords:
catering of employees; employee benefits; employee care; professional growth of employees; special working conditions for certain employees; working conditions; odborný rozvoj zaměstnanců; pracovní podmínky; péče o zaměstnance; stravování zaměstnanců; zaměstnanecké výhody; zvláštní pracovní podmínky pro některé zaměstnance
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/41034