Original title:
Potenciál vývozu tradičných slovenských výrobkov na vybrané zahraničné trhy
Translated title:
Export potential of traditional Slovak products in selected foreign markets
Authors:
Grofčík, Lukáš ; Taušer, Josef (advisor) ; Žiaček, Jozef (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2012
Language:
slo Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[slo][cze][eng] Cieľom diplomovej práce je preskúmať potenciál vývozu tradičných slovenských výrobkov na vybrané zahraničné trhy a identifikovať vhodnú cieľovú skupinu odberateľov tradičných slovenských výrobkov. Práca je rozdelená do troch častí. Prvá kapitola poskytuje teoretické východiská exportu na zahraničné trhy. Druhá kapitola sa zaoberá tradičným výrobkom vo svete a na Slovensku. V tretej kapitole skúmame potenciál tradičných syrových výrobkov zo Slovenska na vybranom zahraničnom trhu a nosným podkladom pre vypracovanie témy je dotazníkové šetrenie zamerané na vnímanie tradičných výrobkov respondentov v danej krajine.Cílem diplomové práce je prozkoumat potenciál vývozu tradičních slovenských výrobků na vybrané zahraniční trhy a identifikovat vhodnou cílovou skupinu odběratelů tradičních slovenských výrobků. Práce je rozdělena do tří částí. První kapitola poskytuje teoretická východiska exportu na zahraniční trhy. Druhá kapitola se zabývá tradičním výrobkem ve světě a na Slovensku. Ve třetí kapitole zkoumáme potenciál tradičních sýrových výrobků ze Slovenska na vybraném zahraničním trhu a nosným podkladem pro vypracování tématu je dotazníkové šetření zaměřené na vnímání tradičních výrobků respondentů v konkrétní zemi.The aim of the thesis is to explore the potential of Slovak exports of traditional products in selected foreign markets and identify suitable target group of customers for Slovak traditional products. The work is divided into three parts. The first chapter provides the theoretical basis of exports to foreign markets. The second chapter deals with traditional products in the world and Slovakia. In the third chapter we examine the potential of traditional cheese products from Slovakia in selected foreign markets and essential basis for the development of the theme is questionnaire survey focused on perceptions of respondents toward traditional products in a particular country.
Keywords:
international trade; traditional products; traditional Slovak product; mezinárodní obchod; tradiční slovenský výrobek; tradiční výrobky
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/40344