Název:
Potenciál vývozu tradičných slovenských výrobkov na vybrané zahraničné trhy
Překlad názvu:
Export potential of traditional Slovak products in selected foreign markets
Autoři:
Grofčík, Lukáš ; Taušer, Josef (vedoucí práce) ; Žiaček, Jozef (oponent) Typ dokumentu: Diplomové práce
Rok:
2012
Jazyk:
slo
Nakladatel: Vysoká škola ekonomická v Praze
Abstrakt: [slo][cze][eng] Cieľom diplomovej práce je preskúmať potenciál vývozu tradičných slovenských výrobkov na vybrané zahraničné trhy a identifikovať vhodnú cieľovú skupinu odberateľov tradičných slovenských výrobkov. Práca je rozdelená do troch častí. Prvá kapitola poskytuje teoretické východiská exportu na zahraničné trhy. Druhá kapitola sa zaoberá tradičným výrobkom vo svete a na Slovensku. V tretej kapitole skúmame potenciál tradičných syrových výrobkov zo Slovenska na vybranom zahraničnom trhu a nosným podkladom pre vypracovanie témy je dotazníkové šetrenie zamerané na vnímanie tradičných výrobkov respondentov v danej krajine.Cílem diplomové práce je prozkoumat potenciál vývozu tradičních slovenských výrobků na vybrané zahraniční trhy a identifikovat vhodnou cílovou skupinu odběratelů tradičních slovenských výrobků. Práce je rozdělena do tří částí. První kapitola poskytuje teoretická východiska exportu na zahraniční trhy. Druhá kapitola se zabývá tradičním výrobkem ve světě a na Slovensku. Ve třetí kapitole zkoumáme potenciál tradičních sýrových výrobků ze Slovenska na vybraném zahraničním trhu a nosným podkladem pro vypracování tématu je dotazníkové šetření zaměřené na vnímání tradičních výrobků respondentů v konkrétní zemi.The aim of the thesis is to explore the potential of Slovak exports of traditional products in selected foreign markets and identify suitable target group of customers for Slovak traditional products. The work is divided into three parts. The first chapter provides the theoretical basis of exports to foreign markets. The second chapter deals with traditional products in the world and Slovakia. In the third chapter we examine the potential of traditional cheese products from Slovakia in selected foreign markets and essential basis for the development of the theme is questionnaire survey focused on perceptions of respondents toward traditional products in a particular country.
Klíčová slova:
mezinárodní obchod; tradiční slovenský výrobek; tradiční výrobky; international trade; traditional products; traditional Slovak product
Instituce: Vysoká škola ekonomická v Praze
(web)
Informace o dostupnosti dokumentu:
Dostupné v digitálním repozitáři VŠE. Původní záznam: http://www.vse.cz/vskp/eid/40344