Original title:
Podnikateľský plán: Kaviareň s predajom dizajnových produktov
Translated title:
Business plan: Café with concept of selling design products
Authors:
Poláková, Nikola ; Hartman, Ladislav (advisor) ; Svobodová, Ivana (referee) Document type: Master’s theses
Year:
2014
Language:
slo Publisher:
Vysoká škola ekonomická v Praze Abstract:
[slo][cze][eng] Cieľom tejto diplomovej práce je uviesť na trh zaujímavý koncept novej pražskej kaviarne, ktorý bude v praxi zrealizovateľný, rentabilný a atraktívny pre zákazníkov. Práca je rozdelená na dve hlavné časti, teoretickú a praktickú. V teoretickej časti sú uvedené základné informácie určené pre začínajúceho podnikateľa. Sú tu charakterizované základné pojmy súvisiace s podnikaním, model Lean Canvas, náležitosti a štruktúra podnikateľského plánu. Praktická časť sa opiera o informácie uvedené v teoretickej časti a predstavuje vypracovaný podnikateľský plán kaviarne, predajného miesta a galérie "Café at the Watchmaker". V praktickej časti je vypracovaný vlastný prieskum trhu, analýza konkurencie, charakteristika zákazníkov, finančná analýza, SWOT analýza a analýza rizík podnikania. V závere tejto časti diplomovej práce je zhodnotenie úspešnosti a zrealizovateľnosti podnikateľskho plánu.Cílem této diplomové práce je uvést na trh zajímavý koncept nové pražské kavárny, který bude v praxi zrealizovatelný, rentabilní a atraktívní pro zákazníky. Práce je rozdělená na dvě hlavní části, teoretickou a praktickou.V teoretické části jsou uvedené základní informace určené pro začínajícího podnikatele. Jsou zde charakterizovány základní pojmy souvisící s podnikáním, model Lean Canvas, náležitosti a struktura podnikatelského plánu. Praktická část se opírá o informace uvedené v teoretické části a představuje zpracovaný podnikatelský plán kavárny, prodajního místa a galerie "Café at the Watchmaker". V praktické části je zpracovaný vlastní průzkum trhu, analýza konkurence, charakteristika zákazníků, finanční analýza, SWOT analýza a analýza rizik podnikání. V závěru této části diplomové práce je zhodnocení úspěšnosti a zrealizovatelnosti podnikatelského plánu.The main aim of this Master's Thesis is to introduce a successful business plan with the unique concept of café, selling point and showroom that will be realistic, cost-effective and attractive for customers. The Thesis is divided into two main parts, the theoretical one and the practical one. The theoretical part includes basic information designed for aspiring enterpreneurs. In this part there are described fundamental concepts associated with doing business, Lean Canvas model as well as terms and structure of business plan. The practical part relies on the information contained in the theoretical part and represents the business plan of a company "Café at the Watchamker". In this part of the Thesis there are results of market research, competition analysis, customer characteristics, financial analysis, SWOT analysis and business risks analysis. In conclusion of this part there is evaluation of success and feasibility statement of the business plan.
Keywords:
business plan; café; company; enterpreneur; vintage watches; kavárna; podnik; podnikatel; podnikatelský plán; vintage hodinky
Institution: University of Economics, Prague
(web)
Document availability information: Available in the digital repository of the University of Economics, Prague. Original record: http://www.vse.cz/vskp/eid/46407